Over ons

TVL customs directeur en coureur Ton van Leeuwen houdt van uitdagingen. Worstel jij al tijden met een technische hoofdbreker? Met ruim 30 jaar ervaring in de techniek zoekt Ton samen met jou de oplossing.

Ton (1972) begon zijn loopbaan als automonteur, maar sprong ook regelmatig bij als lasser/snijder in het bedrijf van zijn vader. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij in 1994 een goedlopend metaalsnijbedrijf in Harmelen over kon nemen.

Ton van Leeuwen snijwerken groeide al snel uit zijn voegen; 20 jaar later telde de voormalige eenmanszaak 16 man personeel en was het twee keer verhuisd naar een groter pand. Een mooi, goedlopend bedrijf.

Voor Ton zat er echter ook een keerzijde aan dat succes. “Ik werk graag met mijn handen, maar zat de laatste jaren bijna alleen maar op kantoor om het bedrijf te leiden. Daar werd ik steeds minder gelukkig van.” Hij besloot zijn bedrijf te verkopen en stortte zich in de eerste jaren die volgden op zijn grootste hobby, de autocross.

Zijn kampioenschappen in de standaardklasse smaakten naar meer. Met een stel vrienden sleutelde Ton in de avonduren aan de perfecte crossauto voor de toerwagenklasse. “Alles klopte; met vrienden sleutelen, met zijn allen naar de cross en scheuren maar: geweldig!”
Honderden uren sleutelen later was de Evo VIII klaar voor zijn eerste race. De ombouw bleek uiterst succesvol: ook in de toerwagenklasse werd team TVL 3x Nederlands kampioen. Met de Mitsubishi Evolution X die Ton en zijn maten daarna ombouwden sleepte team TVL nog eens 3 nationale titels in de wacht. Klik hier voor het Youtube filmpje van Ton zijn succesen.

Na al die successen besloot Ton werk te maken van zijn hobby: in 2016 werd TVL customs geboren. “Ik doe weer wat ik het allerleukst vind: werken met mijn handen in een kleinschalig bedrijf. Ik wil me vooral bezig houden met uitdagende, bijzondere klussen. Het customizen van auto’s en motoren, maar ook het oplossen van andere technische vraagstukken."

"Tot nu toe kon ik alle wensen van mijn klanten vervullen. Daar doe ik het voor!”